Translate

20 Ekim 2015 Salı

GÖÇMENLER TÜRKİYE AVRUPA - REFUGEES TURKEY EUROPE






"Irak birliklerinin Körfez Savaşı'ndan hemen sonra kuzeye yönelik bazı operasyonlarından kaçan 450.000 kişi türkiye'ye sığındı. Bu Türkiye açısından büyük ekonomik ve insani sorunlara yo laçtı. Daha önce de Halepçe saldırıları sırasında binlerce Iraklı Türkiye'ye sığınmıştı. Türkiye bütün bu mültecilerin güvenliğinin ve barındırılmasının sorumluluğunu üstlendi. Bunların büyük çoğunluğu Kürt asıllıydı.


O tarihlerde Batı dünyasında bölgedeki Kürtlerin sorunlarına büyük ilgi gösteriliyordu. Siyasi şahsiyetler bu konuda sık sık beyanatta bulunuyor, bölgedeki devletlerin neyi nasıl yapmaları gerektiği konusunda akıl veriyorlardı. Bu nedenle bu büyük göç harekatının yaralarının sarılması için bu ülkelerin aynı duyarlılığı göstermeleri beklenirdi. Nitekim bazı Batılı ülkelerin dışişleri bakanları ve diğer üst düzey yetkilileri kalabalık bir gazeteci ordusuyla Türkiye'nin güneydoğusunda bu miltecilerin barındırıldıkları kampları gezdiler, nakliye uçaklarıyla bazı insani yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdılar.


Ama bu, Türkiye'nin üzerindeki yükün sadece küçük bir bölümünün kaldırılmasına yetti. Türkiye bu göçmenlerin ihtiyaçlarının çoğunu, bu arada sağlık ve eğitim gereksinmlerini kendi bütçesinden karşıladı. Bu iş için 200 milyon dolardan fazla para harcandı.


Göçmenlerin büyük bir bölümü Batı ülkelerine yerleşmek için başvuruda bulundular. Türkiye bu talepleri ilgili ülkelere iletti. Ne yazık ki, gelen cevaplar pek iç açıcı değildi.


Bu insanlarla uzakta oldukları sürece ilgilenen, merhamet gösteren, Türkiye dahil bölge ülkelerini zaman zaman haksız ölçülere varacak biçimde eleştiren bu ülkeler, mesele göçmen almaya gelince pek de cömert olmadıklarını gösterdiler. Batılı ülkelerin tümünün kabul etmeye hazır oldukları göçmen sayısı 1.000'i geçmedi. Onları da iyi eğitilmiş, doktorluk, mühendislik gibi alanlarda diploma sahibi olanlar arasından seçeceklerdi. Gerisi Türkiye'ye kalacaktı.


Onur Öymen
Silahsız Savaş; Bir Mücadele Sanatı Olarak Diplomasi
kitabından





// Tanıdık geliyor mu?
// O 450bin oldu sana 1,5milyon ve de bölücü!
// Suriyeli göçmenlerin 50 yıl sonra ne gibi talepleri olabilir acaba diye düşünüyor musun peki?






Brüksel'de önceki gece yarısına kadar süren AB zirvesinde, Suriyeli mültecilerin masrafı için AKP hükümetinin istediği o zavallı miktar, yani 3 milyar eurocuk hemen onaylandı. Ancak hala anlaşma sağlanamayan iki nokta ise şu:

Ankara ayrıca Türklere vize şartlarının bir an önce gevşetilmesini istiyor ( seçim yatırımı). AB ise bunun için, önce Türkiye`nin, Avrupa`ya sığınacak mülteciler için hemen geri gönderilecekleri ülke statüsünde olmayı kabul etmesinde dayatıyor. Mültecileri, geldikleri ülkeye gönderme politikası Avrupa`da yaklaşık 25 yıl önce başlatılmış, ama uygulamaya konulamamıştı. Kimbilir belki Ankara bu talebi kabul eden ilk baskent olacak! 

Merkel önceki gece konuşmasında, Avrupa`ya geçiş ülkesi olan Türkiye`nin büyük mülteci sorunu yaşadığını ve şimdiye kadar 7 milyarı aşkın masraf ettiğini, dolayısıyla AB`nin bu sorunun yükünü Ankara ile paylaşması gerektiğini söyleyerek 3 milyar vermenin uygun olacağını savundu. "Çünkü" dedi Merkel hanım : " Türkiye olmadan biz mülteci sorununu çözemeyiz."

Bütün bunlar olurken, mültecilere karşı yürüyüşler başlayan Hollanda`da dün, Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, 40 bin mültecinin masrafını 1 milyar euro olarak hesaplıyor ve Suriyeli mülteci dalgasına dur diyordu! 

Hollanda`da da mülteciler topluca kamplara konuyor ve ufak tefek yardımlarla yaşıyorlar sefalet içinde! Bakanın hesabı doğruysa, yani 40 bin multecinin 1 Milyar Euro masrafı oluyorsa, o zaman Türkiye`deki 2,5 milyar Suriyeli mülteci için AB`nin EN AZ 60 MİLYAR EURO KATKIDA BULUNMASI GEREKİR!!!

3 milyar vererek `Yükü paylaşacakmış` Merkel hanım! Sevsinler! Ne kadar da yardımsever ve bonkörler! AKP hükümeti ise hangi hakla ve ne amaçla 3 milyarcığa teslim oluyor?

AB, Batı`nın yarattığı mülteci sorununu, yani yurtlarından ettiği o zavallı insanların sorununu, 3 milyar eurocuğa kapatmak istiyor!

DÜNYANIN EN MERHAMETSİZ İNSAN SATIŞI TÜCCARI BATI VE AVRUPADIR.

Ali Develioğlu,ulusal kanal









Onur Öymen, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyaretindeki gündemini eleştirdi. Öymen, “Bize fazla yük olmayın, parayla sizi tatmin edelim. Bizim topraklarımıza fazla insanlar gelmesin’ diyorlar. Merkel’e, üzerimizdeki yükün yarısını Avrupa paylaşsın’ denmeliydi” dedi. Öymen, Merkel’in, PKK’yı Kürtlerin temsilcisi olarak gördüğünü de söyledi.

Merkel’in para teklifi gurur verici değil!

Almanya Başbakanı’nın, Erdoğan ve Davutoğlu ile görüşmesini değerlendiren Emekli Büyükelçi Onur Öymen “Merkel mültecileri Türkiye’ye satıyor” yorumu yaptı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret ederek, Türkiye’ye mülteciler konusunda maddi yardım yapmak istediğini söyledi. Merkel’in tavrını sert sözlerle eleştiren Emekli Büyükelçi Onur Öymen, para karşılığında Almanların istediği dış politikanın aşılandığını söyledi. Öymen, “Buna ‘check’ diplomasisi diyorlar. Yani ’Biz size belirli bir para verelim ve bunun karşılığında bizim istediğimiz politikaları takip edin. Bize fazla yük olmayın parayla sizi tatmin edelim. Bizim topraklarımıza fazla insanlar gelmesin.’Bunlar Türkiye hesabına göre çok gurur verici bir tablo değildir. Söylenecek cevap şudur. Biz sizin paranızın peşinde değiliz. Önemli olan bu yükü paylaşmaktır. Bize eğer katkıda bulunmak istiyorsanız, üzerimizdeki bu yükün yarısını Avrupa ülkeleri arasında paylaşsınlar. Avrupa 1 milyon mülteciyi alamayacak durumda mıdır? Ortak bir politika ile çözelim ki mülteci sorunu kendiliğinden halledilsin” dedi.

Kavgalı değiliz ki!

Çatışmaların durması halinde insanların evlerine geri döneceklerini dile getiren Öymen, silah zoruyla Esad’ı devirme politikası yerine, “Gelin siyasi bir çözüm arayalım denmesi gerekirken, bize para verecekler diye büyük bir sevinç içindeyiz” diye konuştu. Merkel’in Başbakan Davutoğlu’na söylediği, “Türkiye, Kürtlerle barışmalıdır” söylemlerini anımsatan Öymen, sözlerine şöyle sürdürdü: “Biz Kürtlerle kavgalı değiliz ki barışalım. Ama teröre o kadar çok tolerans gösterdiniz ki siz teröristleri Kürtlerin temsilcisi gibi gördünüz. Bu teröristler 40 bin kişiyi öldürdü. 40 bin kişiyi öldüren bir terör örgütünü Kürtlerin meşruiyet çizgisi mi sayıyorsunuz. Almanya’da uzun yıllar Kürtleri destekleyen sivil toplum örgütleri oldu. Alman hükümeti de 1993’e kadar beklediğimiz kararı göstermedi. Ancak ne zaman bir Türk vatandaşını Kürtler kahvede yaktılar, ondan sonra saklamak zorunda kaldılar. Hiçbir PKK militanını Türkiye’ye iade etmediler. Almanlara bu konuda çok söylenecek söz var.”

PKK’yı palazlandırdılar

Almanlarla birçok konuda anlaşılmasına rağmen bu konuda anlaşma sağlanamadığını anlatan Öymen, “Biz dedik ki ‘PKK Almanya’ya adam kaçırıyor.’ Bunu bir türlü anlatamadık. PKK’nın palazlanmasında Avrupa ve Almanların büyük katkısı oldu. Terör örgütünün öldürdüğü 40 bin insanın büyük çoğunluğu Kürt’tür. Bir şey söyleyecekseniz terör örgütü PKK’ya diyeceksiniz. Merkel’den silahları kayıtsız şartsız bırakın çağrısı geldi mi? Bunu söylemekten hep kaçındılar. Avrupa’nın fikrine göre, ‘PKK’nın verdiği mücadeleyi Türkiye taviz vererek durdurmalı, bu taviz de PKK’nın talepleri doğrultusunda olmalı’. Bu talepler de Almanya’nın senelerdir takip ettiği politikalardan da farklı değildir” şeklinde konuştu.

yeniçağ,20.1.2015









THE TRUTH ABOUT EUROPE'S MIGRANT CRISIS:
EUROPE and USA CREATED THE CHAOS IN MIGRANTS HOMELAND 
SO EUROPE MUST ACCEPT THE CONSEQUENCES !


Just as tellingly, the UK has welcomed just 187 Syrians through legal mechanisms at the last count. 
Turkey has around 2.6 million.


Turkey has risen to 1st in the rankings of refugee hosting countries, having been 59th just three years ago, because of the number of Syrian refugees entering the country. There are now 1.59 million refugees in Turkey. 
During 2014 there were 1 million Syrian refugees newly registered in Turkey.








Hungarian Camerawoman Apologizes for Kicking, Tripping Refugees!!! news 

Macaristan polisinin sınırdaki mültecilere gaz bombası ve coplarla müdahale etmesine 
BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'dan tepki geldi.





It’s not about that Europe didn’t accept them or embrace them as refugees, it’s about not dealing with the cause. If you are worried about them, stop supporting terrorists. That’s what we think regarding the crisis. 
This is the core of the whole issue of refugees. 
Assad İnterview





3rd refugee shelter torched in Sweden in 6 days
"İsveç'te son 6 gün içinde yakılan üçüncü göçmen sığınağı" 






Refugees Camp in FRANCE - link

Refugees Camp in TURKEY














2 million more.....comes to Turkey!!!
2 Milyon daha geliyor ! haber linki
Alman basının iddiasına göre hali hazırda 2 milyon civarında Suriyeli'ye ev sahipliği 
yapan Türkiye 2 milyon Suriyeli daha alacak.





// AVRUPA'DA GÖÇMEN KRİZİ VARMIŞ !
// ŞİMDİ ANLADINIZ MI MERKEL NİYE GELDİ!




Demokratik ve hümanist geçinen "Avrupa"..... Sebep olduğu karmaşa ve kaostan doğan olayların sonuçlarına uzaktan bakmayı tercih eder. O uzaktan bakmada da sana sadaka verir, gerisini de senin sırtına yükler, Ayrıca kendisini de "seni eleştirebilecek bir konumda" zanneder!... SB.