Translate

3 Nisan 2016 Pazar

Yanındayız AzerbayCan...











Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni işgali altındaki bazı stratejik bölgeleri geri aldıklarını açıkladı.

Cuma gecesinden bu yana çatışamalrda 12 askerinin hayatını kaybettiğini açıklayan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan Ordusu'nun Goranboy ve Naftalan kentleri için tehlike oluşturan Talış köyü etrafındaki tepe ve Seysulan yerleşim biriminin Ermenistan güçlerinden temizlendiğini belirtti.

Buna göre, Fuzuli bölgesinde, Horadiz kentinin güvenliği için önemli olan Lele Tepesi de Azerbaycan Ordusu'nun kontrolüne geçti. Geri alınan bölgelerde savunma hattının oluşturulduğu ve mevzilerin güçlendirildiği duyuruldu. "Ateşkesin tekrar ihlâli durumunda Ermenistan'a daha ağır darbelerin vurulacağı" ifade edildi.



Ermenistan Rusya'dan yardım istedi.

Ermenistan resmi haber ajansında yer alan bilgiye göre, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında yaşanan gerilimle ilgili olarak Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan’ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştüğü ve tansiyonun düşürülmesine yönelik yardım istediği belirtildi.


Basın,02.04.2016










İlham Əliyev: "Erməni əsgəri ölmək istəmirsə, Azərbaycan torpağından rədd olsun" 
link



AZERBAYCAN ERMENİSTAN İLE SINIRDA ÇATIŞMIYOR
TOPRAKLARINDAN İŞGALCİYİ KOVUYOR.

Azerbaijan and Armenia is not in war at the border, NO, 
Azerbaijan take his lands back from the invader Armenians.








ERMENİSTAN RUSYA’DAN YARDIM İSTEMİŞ...CEBİNİ DOLDURAN DİASPORAYA BAŞVURSUN...S.Bayraktar








the Armenian-specific purpose of the genocide accusation is that it distracts from a real ongoing grievance, and that is the Armenian occupation of Nagorno-Karabakh. As long as the headlines on the Armenians in the West show them as victims, there is not enough oxygen in the public’s brain to think of them as aggressive occupiers. The Armenian-Azeri conflict is an explosive conflict that has ignited the popularization of the genocide accusation as a proxy-polemic, almost like a replacement-conflict. As long as Nagorno-Karabakh is occupied, Armenian memory will be politicized, and the Armenian people will continue to suffer from this ill-advised politicization of Armenian memory. Instead of better understanding their own past, instead of enjoying greater international relations in their present, the Armenians are locked out of acting toward a more prosperous future for Armenia. It is a simple formula: settle the issue of Nagorno-Karabakh, and the proxy-polemic would fade away, the misuse of genocide will stop. Granted, the genocide accusation began before the occupation of Nagorno-Karabakh, but the two other purposes have already began to lose their momentum.


Do you want to know what happened, or have you already decided to take part in running this political game? - link









Bir Gözlem


Dünya politikasını şekilliyenler tarafından hedeflerine ulaşacak her yöntem deneniyor. Ortadoğuda daha büyük bir ateş yakmak amacında oldukları biliniyor. Şimdiye dek orta frekansda seyir eden savaş yüksek kreşendoya doğru gidip geliyor.

Türkiye'nin Suriye üzerinden dolaylı olarak İran üzerine sürülme operasyonu bir kaç senedir ayak sürüyor. Bir türlü gerçekleşemiyor. Yakınlarda küçük bir oyun ile hiç nedensiz Rusya ile Türkiye'nin arası açıldı. Rusya bizim düşmanımız değilken. Bir Türk F16, Rus SU uçağı düşürdü. Teknik olarak olanaksıza yakın bu olay, önemli stratejist William Enghdal' ın açıkladığı gibi eş zamanlı İncirlik'ten kalkan biri Saudi iki AWACKS uçağının bu F16 ya koordinatları vermesi ile gerçekleşdi. Yani üçlü ortak bir harekattı ve ihale sadece F16 ya kaldı. Tabi ki Türkiye Cumhuriyetine. 

Şimdi ise seneler once canice ve haksızca Ermeniler tarafından ele geçirilmiş çok stratejik Dağlık Karabağı aniden , nedense zamanlama da garip, Azerbeycan ordusu geri almaya soyunuyor.

Rusya Batı dan NATO tarafından kuşatıldı. Ukrayna Nato oldu ve ABD uçakları Rus sınırlarında ve hatta kuzeyde Baltık denizinde keyfi tatbikatlar (!) yapıyorlar. Güney Batı'da ise Balkanlar ve Makedonya sürekli renkli devrim girişimleri ve huzursuzluk. Silah, mafya, göçmenler (!) Soros tipi renkli devrimlerle ateş altında.

Daha önce ABD tarafından ve tabiki ABD ye yön veren perde arkasındaki Israil tarafından elde tutulan Ermenistanı bir şekilde Rusya kendi yanına aldı. Güneydoğu sınırında ABD ile komşu olmamak icin. Keza Gürcistanda patlayan olaylar sonucu Gürcistanı ve ne yazık ki ABD ve Rusya arasında kullanılan Çecenistanı da Ramazanov ile ve Dağıstanı ele geçirdi. Ya ABD ya Rusya ikilemi içerisinde paylaşıldılar. Zayıf bir Türk Devleti yüzünden. 

Ermeniler nasılsa aynı Kürtler gibi kucaktan kucağa oturmaya alışıklar şimdi rahatca Ermenistanda Rus kucağındalar. Azerbeycana son zamanlarda büyük miktarda Israil in askeri yardım yaptığı gerçeği var. Askeri üstlerinden en az birinin de Israil tarafından kullanıldığı sır değil. 

Tekrar genele bakmaya dönersek, Dört bir yanından kuşatılmış ve hala kuşatılmaya çalışılan Rusya , kullanılan devletler ve Türkiye'nin Suriye üzeri İrana sürülmeye çalışılması. Türkiye- Rusya devletlerinin arasının açılması ve şimdi Azerbeycan ve Ermenistan üzerinden bir kez daha Türkiye ve Rusya kafa kafaya getirilmeye çalışılınıyor.

Bundan kim karlı çıkacak dersiniz ???
Özellilikle son günlerde Netenyahu'nun "kimse olmasa bile ben tek başıma İran'a saldıracağım" dediğini bildikten sonra. 

CUI BONO ?
S.Balaman





Bu arada İran'daki Türk varlığı da hatırlanmalı ve İran'ın "Türk dili cehennem dili" dediği de..... Ortalık kızıştırılıyor.... S.Bayraktar