Translate

25 Nisan 2016 Pazartesi

Emperyalizmin Maşaları Ermeniler






* Rus İhtilali'nden Sonra Ermeniler (Kasım-1917)


... Brest-Litovsk'ta ateşkesin imzalamasından sonra Ruslarla barış görüşmeleri 20 Aralık 1917'de başladı. Anlaşma 3 Mart 1918'de imzalandı. Buna göre Ruslar, Doğu Anadolu bölgesini boşaltıp Türklere geri verecekler, Batum, Kars ve Ardahan'da boşaltılacak, buralardaki durum da Türkiye ile bölge devletlerinin anlaşmalarına bırakılacaktı. Doğu Anadolu'da Rus askerlerinin çekilmesinden sonra bölge Ermenilere kaldı. Rus Ordusu'ndan çok az sayıda subay ve asker Ermeni Ordusunun kilit noktalarında görevlerini sürdürdüler....


Ermeni Ordusu, Doğu Anadolu'da tek başına kalınca, Türk halkına karşı büyük işkence ve kıyımlar yapmaya başladı. Daha önce, Ermenileri kıyımlar konusunda önlemeye çalışan Rusların çok az sayıda askeri kalması nedeniyle onları dinlemediler. Hareketleri çılgınlık sınırlarını çoktan aşmıştı. Pek çoğu kin doluydu. Yıllardır beyinleri Türk düşmanlığıyla doldurulmuştu. Meydanı boş bulan silahlı Ermeniler, Türklere ve Müslümanlara karşı acımasız kıyımlar yapıyorlardı....en büyük kıyımlar bu dönemde yapılmıştır...insanlık açısından yüz karasıdır.


3'üncü Ordu'nun orta kesiminde yer alan Kazım Karabekir komutasındaki 1'inci Kafkas Kolordusu, Ermenilerin en fazla kıyım yaptıkları Erzincan - Erzurum - Sarıkamış - Kars istikametinde hareket ediyordu. (1) Kazım Karabekir, Birinci Cihan Harbini Nasıl İdare Ettik.3.Cilt) Karabekir Paşa anılarında şöyle anlatıyor:


"Erzincan'da her tarafta Ermeniler tarafından yapılan kıyım göze çarpıyordu. Kürt Brasniği'de şehit edilmiş, insanların ve yanan evlerin arasından geçtim. Erzincan'a geldim. Her taraf yıkılıp yakılmış, Türk halkı korkutulmuş, öldürülmüş, kurtulanlar sinmişlerdi. Erzincan'ın ele geçirilmesi sırasında, 1 şehit ve 4 yaralı verilmişti. Fakat Ermenilerin şehirde yaptıkları kıyım çok kötüydü. 20bin Türk'ün yaşadığı Erzincan kentinde bir avuç insan kalmıştı."


"6 Mart 1918'de, Mamahatun'da gördüklerim tüyler ürperticiydi. 8cm çapında derin bir çukur açmışlar. İçi çoluk çocuk, her yaşta kadın, erkek Türk ölüleriyle doluydu. Vurmuşlar, süngülemişler ve çukura doldurmuşlardı. Mamahatun'dan yalnız bir ev halkı dağlara kaçıp katliamdan kurtulabilmişti. Bu görüntü karşısında duyduğum acıyı, o güne kadar en kanlı muharebelerde bile duymamıştım. Çanakkale'de Irak'ta böylesine acımasız kıyım görmemiştim. Bunları görünce hemen kararımı verdim. Ermeniler, Erzurum ve Kars'ta çok fazla kıyım yapmadan hızla hareket edecek buraları kurtaracaktım."


"Ermeniler, bu şiddetli kışa, soğuğa rağmen; sivil halkı sürekli yanlarında taşıyorlardı. Halk asker değildir. Çok kayıp verir. Ermeniler bunlara aldırmamışlardır. Yaptıklarının karşılığını görmekten korktukları için muhtemelen hep birlikte kalıyorlardı."


"10 Mart sabahı, Erzurum'a 25 km uzaklıkta bulunan Ilıca'ya geldim. Facianın en müthişini burada gördüm. Süngülenmiş, yakılmış cesetlerin başında ağlayanlar, bağrışanlar insanın tüylerini ürpetiyor. Süngülenmiş, öldürülmüş analarının memesini emmeye çalışan çocuklar ve onları tutmaya çalışan kadınlar ağlıyorlardı."


"Türkiye'den kaçan Ermeniler, bir taraftan Sardarabat Karakilise'de savaşırken, Antranik de Zengezor'da Türkleri yok etmekle meşguldü. Katliam haberleri Türk Ordusu'nu harekete geçirdi."





* Çukurova'da Kanlı Kilise Kıyımı


Monok Şişmanyan Çukurova'da Türk varlığını yok etmeye kararlıydı. Bunun için Adana'da bugünkü Merkez Bankası'nın bulunduğu yerde bulunan eski Ermeni Kilisesi merkez yapıldı. Sözde Ermeni hükümeti, uydurma alacakları ve sürgüne giderken bıraktıkları emanet para, hayvan ve malları olduğunu ileri sürerek bazı Türklerden davacı oldular. Bu sayede Türklerden hem para ve mal alınıyor, hem de bu olay bahane edilerek kiliseye götürülüyor ve yok ediliyorlardı. Burada pek çok Türk öldürüldü. Öldürülenlerin kokusu bölgeyi sardı ve öldüürlen binlerce Türk kilisenin avlusunda kazılan derin çukura gömülmüştü.


Yapılan şikayet üzerine kiliseye giden İran Konsolosu Asaf Han ve İspanya Konsolos Vekili M.Katenyan acı durumu görmüşler ve olaya şahit olmuşlardır.










Ermeni Özel Talimatı

1 - Kim olursa olsun, her Ermeni asıl ihtiyaçlarından bile kesmek suretiyle silahlanmalıdır.

2 - Seferberlik ilanıyla silah altına çağrılan Ermeniler, bu çağrıya uymayacaklar ve çevresindeki halkın, Müslümanlar dahil orduya katılmalarını engelleyeceklerdir.

3 - Her ne surete olursa olsun, silah altına alınan Ermeni askerleri ordudan kaçarak Ermeni çetelerine veya gönüllü alaylarına katılacaklardır.

4 - Ruslar sınırı geçer geçmez, komiteciler, kaçaklar ve çeteler Rus Ordusu'na katılacak ve onlarla birlikte 
Osmanlı Ordusu'na saldıracaklardır.

5 - İkmal yollarını ve telgraf hatlarını kesmek suretiyle Osmanlı Ordusu'nun ikmal ve istihbaratını sekteye uğratacaklardır.

6 - Cephe gerisinde 2 yaşına kadar olan bütün Müslümanları gördükleri yerde ve her fırsatta öldüreceklerdir.

7 - Müslüman halkın yiyecek, mal ve mülkünü ele geçirecek veya yakıp yıkacaklardır.

8 - Terk edecekleri ev, tarım ürünleri, kilise ve hayır kurumlarını yakıp bunları Müslümanlar yapmış gibi 
propaganda yapacaklardır.

9 - Resmi devlet dairelerinin havaya uçaracak, Osmanlı jandarmalarını pusuya düşererek öldüreceklerdir.

10 - Cepheden yaralı ve hasta dönen Osmanlı askerlerini öldüreceklerdir.

11 - Şehirde, kasabalarda ve köylerde isyanlar çıkaracaklardır.

12 - Müslüman halkın ve askerin moralini bozup göç etmelerini sağlayacaktır.

13 - Bomba, silah yapımı ve temini sağlayarak Ermenileri silahlandıracaklardır.

14 - Ermenilerin yaptığı isyan ve katliamların faturasını Müslümanlara çıkararak, içerde ve özellikle dışarıda yayınlanacaktır.

15 - İtilaf Devletleri hesabına casusluk ve kılavuzluk yapacaklardır.








Emperyalizmin Maşası Ermeniler
Hasan Kundakçı
(E.Korgeneral; Rum'a bayrak indirmeyen Komutan)









Biz, sizin gibi "gerçeklerle yüzleşmekten korkmuyoruz" ve 
bütün dünya üzerimize gelse de, 
gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz.
SB.















Which authorized international court decided that Turkey is guilty of genocide? ZERO